WIE IS MR ING A.P.W. (BART) TONEN?

 

Ik ben geboren te Nijmegen, opgegroeid in Arnhem en voor mijn studie verhuisd naar Groningen. Na de Hogere Agrarische School (HAS) heb ik daar ook mijn rechtenstudie afgerond.

 

Als beginnend advocaat heb ik te Amersfoort in de algemene praktijk gewerkt. Zodoende heb ik op veel verschillende rechtsgebieden ervaring opgedaan. Na de verhuizing van mijn praktijk in 1991 naar Amsterdam ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op het algemene civiele recht (zie een andere pagina van deze site "wat is civiel recht?").

 

Het heeft altijd mijn voorkeur gehad – zowel binnen als buiten kantoor - de samenwerking met andere advocaten te zoeken. Dat draagt naar mijn overtuiging bij aan een vergroting en een verdieping van de kennis van een rechtsgebied of kan bruikbare nieuwe inzichten opleveren in een concrete zaak. Daarom heb ik altijd in kantoorverband met meerdere advocaten van verschillende disciplines samengewerkt. Vanaf 1995 tot 2015 was dat als partner bij Van der Woude de Graaf Advocaten te Amsterdam. Aansluitend heb ik als zelfstandig gevestigd advocaat mijn praktijk op hetzelfde kantooradres voortgezet.

 

Door de jaren heen ben ik lid geweest van diverse werkgroepen waar advocaten van verschillende kantoren kennis en ervaring uitwisselen op een bepaald rechtsgebied (huurrecht, consumentenrecht). Thans ben ik nog actief lid van een informeel overleg van negen advocaten uit Amsterdam en omgeving die zich in hun praktijk regelmatig bezig houden met de juridische aspecten van het wonen op het water (zie voor meer informatie de pagina “wonen op het water” elders op deze site).